Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012


Σπαγγέτι με γαρίδες στον φουρνο



1 μικρό κρεμμύδι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
2 φρέσκες τομάτες στον τρίφτη
1 ξυλαράκι κανέλλα
120γρ μικρές γαριδούλες
Ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές κέτσαπ
Αλάτι-πιπέρι
30γρ τυρί τριμμένο
Σπαγγέτι (για ένα πιάτο)

Όπως βλέπετε η συνταγή δεν περιέχει λάδι. Ο σκοπός μου είναι να γευτώ κάτι νόστιμο χωρίς όμως να προσθέσω πολλούς πόντους στην καθημερινή μου διατροφή.
Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι ρίχνουμε μισό φλιτζανάκι νερό και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν και σβήνουμε με την φρέσκια τομάτα και το κετσαπ. προσθέτουμε τις γαρίδες και λίγο νεράκι (γύρω στο ένα ποτήρι του κρασιού) και βράζουμε για 10’.Στο τέλος του βρασίματος προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και τον μαϊντανό.
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τα μακαρόνια (ολικής κατά προτίμηση).
Τα προσθέτουμε στην σάλτσα.
Σε ένα πυρεξάκι βάζουμε ένα λαδόχαρτο και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια. Προσθέτουμε το τυρί και τα βάζουμε σε προθερμασμένο  φούρνο στους 180 για 10’.
Τα μακαρόνια έτσι παίρνουν όλα τα αρώματα από την σάλτσα και ομογενοποιούνται.

Σύνολο πόντων 9.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου